Krokant buikspek met groene groenten en smeuïge rijst

Krokant buikspek met groene groenten en smeuïge rijst

Krokant buikspek met groene groenten en smeuïge rijst

Deze winter vernieuwen we de kijk op de saté met een recept voor een spies met buikspek van Pork Best, prei en bimi. Het buikspek marineren we in de bijzondere sojasaus van Tomasu, die in Rotterdam gebrouwen wordt van in Nederland geteelde grondstoffen.

Ingrediënten

Voor de buikspek:

  • 600 g buikspek, in blokken van 5 bij 5 cm
  • 4 cm gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl sambal
  • 4 el pindakaas
  • 4 el sojasaus

Voor de rijst:

  • 200 g basmatirijst
  • 25 g roomboter
  • 20 g verse koriander, fijngesneden
  • 1 limoen

Voor de rest:

  • 2 dunne preien, in stukken van 5 cm
  • 400 g bimi, in stukken van 5 cm
  • 200 g Chinese kool, dun gesneden
  • 1 limoen
  • ½ tl sambal
  • extra koriander voor de garnering

Bereiding

Mise en Place:

  1. Doe het buikspek in een bak met de gember, knoflook, sambal, pindakaas en sojasaus. Schep goed om en laat minimaal 4 uur marineren.
  2. Kook de rijst gaar, schep op met de boter en koriander. Breng op smaak met zout. Meng de Chinese kool met het sap en rasp van de limoen en de sambal en een snuf zout. Kneed de marinade goed door de kool. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Afmaken:

  1. Maak spiesen van de prei en bimi afgewisseld met het buikspek. Grill de spiesen om en om gaar.
  2. Bak de rijst kort op. Serveer de spiesen met de rijst en de Chinese koolsalade.

Meer inspiratie

Voedzaam de winter door

Winter groenten quiche

Over ons

Samen voor een korte voedselketen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dan ben je altijd op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de keten. 

Ontvang elke twee maanden inspirerende recepten, achtergrond verhalen van onze voedselmakers en verduurzamingstips in jouw mailbox.
We delen jouw gegevens niet met derden. Afmelden kan altijd snel en eenvoudig. Lees hier meer over in onze privacy verklaring.