Innovatie

Innovatie

Kort, korter, kortst.

De manier waarop we ons eten produceren en consumeren verandert langzaam maar zeker. Nederland staat aan de vooravond van een transitie naar duurzame en circulaire voeding. Daarin ligt de focus niet langer op zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk. Het systeem verandert naar productie die bijdraagt aan het verbeteren van natuur-, bodem- en waterkwaliteit en het halen van klimaatdoelen. Neder Groep draagt met de korte keten en duurzame producten een steentje bij en werkt daarvoor samen met overheden, onderwijsinstellingen en ketenpartners. We richten ons daarbij op drie thema’s:

1

Meedenken

We zijn sparringpartner van overheden, waarbij we meedenken over nieuwe concepten en (inkoop)beleid dat de korte keten stimuleert.

2

Innoveren

We zijn betrokken bij (wetenschappelijk) onderzoek naar voedselvraagstukken en ontwikkelen nieuwe, innovatieve voedselproducten. 

3

Samenwerken

We werken graag samen met ketenpartners om nieuwe concepten te ontwikkelen die bijdragen aan een duurzamere en circulaire economie.

Voorbeelden

Neder Groep werkt samen met Wageningen University & Research om maatschappelijke en economische impact te realiseren, door kennis en technologie naar de samenleving te brengen. We zijn daardoor een officieel erkend WUR spin-off bedrijf. 

Samen met ketenpartners ontwikkelden we een concept voor een circulair ei. Groenafval van klanten van Neder Groep wordt gecomposteerd tot een voedingsbodem voor insectenlarven. Zo ontstaat een duurzame en lokale proteïnevervanger voor kippenvoer. De eieren die de kippen leggen leveren we terug aan onze klanten. Voor deze innovatie werken we samen met insectenkweker FeedbackFarm, veevoer bedrijf P. Bos, pluimveehouder van Bennekom en pakstation van Beek.

Bodemschimmels bedreigen wereldwijd de teelt van banaan. Daarom doet Neder Groep in de eerste Nederlandse bananenkas samen met de WUR onderzoek naar nieuwe teeltmethoden. De kennis die we daarbij opdoen, delen we met bananenboeren over de hele wereld. Ondertussen innoveren we erop los. Want als we de banaan en de reststromen van de bananenplant beter benutten, maken we de wereld duurzamer en verspillen we minder voedsel!

Samen voor de korte keten

Wil je samenwerken met de Neder Groep, heb je vragen over de korte keten of heb je een goed (voedsel)idee? Neem contact op met een van onze korte keten-specialisten. We kijken graag hoe we samen kunnen werken!

Lees ook

PIMG3811

Neder Groep als groothandel

Eén adres voor al jouw Nederlandse producten.
PIMG3424

Neder Groep als ketenadviseur

Kort, korter, kortst. Samen voor een korte voedselketen.

NederSnack-354-LR-1024x682

Neder Groep als product ontwikkelaar

Co-creatie in de korte keten met Nederlandse leveranciers

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dan ben je altijd op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de keten. 

Ontvang elke twee maanden inspirerende recepten, achtergrond verhalen van onze voedselmakers en verduurzamingstips in jouw mailbox.
We delen jouw gegevens niet met derden. Afmelden kan altijd snel en eenvoudig. Lees hier meer over in onze privacy verklaring.