Kort, korter, kortst.
De manier waarop we ons voedsel produceren en consumeren verandert langzaam maar zeker. Nederland staat aan de vooravond van een transitie naar een duurzame en circulaire voedseleconomie. Daarin ligt de focus niet langer op een zo grootschalig en goedkoop mogelijke productie, maar op het maken van voedsel op een manier die onze omgeving niet uitput, bijdraagt aan het verbeteren van natuur-, bodem- en waterkwaliteit en het halen van klimaatdoelen. Neder Groep draagt daar graag haar steentje aan bij en werkt daarvoor samen met overheden, onderwijsinstellingen en ketenpartners.
1
Meedenken
We zijn sparringpartner van overheden, waarbij we graag meedenken over nieuwe voedselconcepten en (inkoop)beleid dat de korte keten stimuleert.
2
Innoveren
We zijn betrokken bij (wetenschappelijk) onderzoek naar voedselvraagstukken en ontwikkelen nieuwe, innovatieve voedselproducten.
3
Samenwerken
We werken graag samen met ketenpartners om nieuwe voedselconcepten te ontwikkelen die bijdragen aan een duurzamere en circulaire voedseleconomie.
Voorbeelden


Neder Groep werkt samen met Wageningen University & Research om maatschappelijke en economische impact te realiseren, door kennis en technologie naar de samenleving te brengen. We zijn daardoor een officieel erkend WUR spin-off bedrijf.


Bodemschimmels bedreigen wereldwijd de teelt van banaan. Daarom doet Neder Groep in de eerste Nederlandse bananenkas samen met de WUR onderzoek naar nieuwe teeltmethoden. De kennis die we daarbij opdoen, delen we met bananenboeren over de hele wereld. Ondertussen innoveren we erop los. Want als we de banaan en de reststromen van de bananenplant beter benutten, maken we de wereld duurzamer en verspillen we minder voedsel!
Samen voor de korte keten
Wil je samenwerken met de Neder Groep, heb je vragen over de korte keten of heb je een goed (voedsel)idee? Neem contact op met een van onze korte keten-specialisten. We kijken graag hoe we jou verder kunnen helpen!