Provincie Overijssel gaat met Neder Groep voor lokaal aanbod in bedrijfsrestaurant

Door: Neder Groep -

25 mei 2023

De provincie Overijssel gaat medewerkers en gasten op het provinciehuis in Zwolle producten uit de korte voedselketen serveren. Neder Groep levert vanaf deze maand groente, fruit, brood, banket, eieren, soep en zuivel aan het bedrijfsrestaurant van de provincie.

Ellen van der Knaap, projectleider bij provincie Overijssel, en Pieter Vink, directeur van Neder Groep, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

De provincie Overijssel stimuleert met haar Agro&Food-programma de ontwikkeling van de korte voedselketen. In de korte voedselketen zijn er zo min mogelijk schakels tussen voedselmakers zoals boeren en de consument. Dat is goed voor de regionale economie en levert boeren een eerlijke prijs op. Voedsel uit eigen land legt bovendien veel minder kilometers af naar je bord.

 

Provincie geeft het goede voorbeeld

“Mooi dat de provincie nu in haar eigen bedrijfsrestaurant ook producten uit de korte voedselketen serveert”, zegt Pieter Vink, directeur van Neder Groep. “Overijssel geeft daarmee het goede voorbeeld! We kijken ernaar uit om ambtenaren, statenleden, gedeputeerden en bezoekers van het provinciehuis te verrassen met de lekkerste, lokale smaken.”

 

Compleet assortiment uit korte voedselketen

Neder Groep is de eerste groothandel die zich volledig richt op voedsel van eigen bodem. Het assortiment omvat meer dan 2.500 korte voedselketen-producten. Die worden het hele jaar door geleverd, ook in hoge volumes. Neder Groep borgt daarbij de levercontinuïteit, kwaliteit en traceerbaarheid van lokaal en regionaal voedsel. “Dit sluit goed aan bij de wensen van onze provincie”, vertelt Ellen van der Knaap, projectleider bij provincie Overijssel.

 

Minder transportbewegingen, efficiënte logistiek

De provincie Overijssel kan die producten eenvoudig bestellen via een online portal. Neder Groep bundelt daarbij het transport van boeren en andere voedselmakers naar het provinciehuis. Op die manier legt het voedsel zo min mogelijk kilometers af en wordt eten uit de korte voedselketen nog duurzamer.

 

Meer nieuws

Nieuw: pure fruitsappen van Nederlandse bodem

Neder Groep start kenniscentrum voor korte voedselketen in The Green House

Over ons

Samen voor een korte voedselketen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dan ben je altijd op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de keten. 

Ontvang elke twee maanden inspirerende recepten, achtergrond verhalen van onze voedselmakers en verduurzamingstips in jouw mailbox.
We delen jouw gegevens niet met derden. Afmelden kan altijd snel en eenvoudig. Lees hier meer over in onze privacy verklaring.