Ook de boer uit de buurt bezorgt nu aan huis

Thuis bezorgen neemt de laatste tijd een grote vlucht. Ook boeren uit de buurt en andere lokale voedselmakers springen daar op in. Zij leveren sinds kort vers van het land tot aan de voordeur. Dat doen ze via het vernieuwde PuurDichtbij.

Via de website van PuurDichtbij kunnen consumenten snel en gemakkelijk verse producten van boeren uit de buurt en andere voedselmakers uit eigen omgeving uitkiezen. Je rekent je bestelling online af, waarna PuurDichtbij de box samenstelt en gratis thuis bezorgd in de regio’s Amersfoort, Ede, Barneveld en Putten.

Van eieren en kaas tot rundvlees en komkommers

In korte tijd hebben zich tal van boeren aangesloten bij PuurDichtbij. Zo levert De Lankerenhof uit Voorthuizen verse biologische eieren en zorgt de familie Van Deuveren uit Putten voor de kipfilet. Komkommers, tomaten en paprika’s bestel je bij tuinderij Doorn in Heerde en roomboter, kaas of rundvlees komt van boerderij Binnenveld uit Rhenen.

“Veel van wat we eten komt uit het buitenland, terwijl er om de hoek honderden boeren en andere voedselmakers te vinden zijn. Met PuurDichtbij willen we het gemakkelijker maken om lokaal te eten”, vertelt initiatiefnemer Pieter Vink. “Dat is niet alleen lekkerder omdat onze producten vol smaak zitten en kraakvers zijn, maar ook beter voor het milieu en voor de boer. Doordat er geen tussenschakels zijn, krijgt die een eerlijke prijs voor zijn werk.”

Weten waar je eten vandaan komt

De plannen voor PuurDichtbij waren er al. Die zijn nu in sneltreinvaart uitgewerkt, waarna deze week de eerste bestellingen bezorgd zijn. “De reacties zijn erg positief. Veel mensen zijn bewuster dan ooit bezig zijn met voedsel, willen weten waar hun eten vandaan komt en kiezen graag voor lokale producten. We verwachten een snelle en sterke groei nu ze daar niet meer zelf voor op pad hoeven langs verschillende aanbieders, maar dat gewoon met een paar klikken vanuit huis kunnen bestellen.”

Meer gemak en groeiambities

Om het nog makkelijker te maken voor mensen om lekker lokaal te eten, biedt PuurDichtbij ook de mogelijkheid om alle ingrediënten voor een complete maaltijd te bestellen. Met het bijgeleverde recept zet je dan snel een lokale maaltijd op tafel. Op termijn wil PuurDichtbij ook starten met catering voor bedrijven.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email