Rundvlees

Van Slager Albert

Het lekkerste rundvlees komt niet uit Argentinië of Ierland, maar gewoon uit de Bommelerwaard. In Bruchem, tussen Maas en Waal, verzorgt slager Albert van den Heuvel zelf zijn koeien. Daar grazen ze pal naast de slagerij. Kwaliteit én een korte keten zijn zo gegarandeerd.

Deze koeien geven bijzondere melk, perfect voor het maken van kaas!

Rassen

Van den Heuvel houdt drie verschillende soorten runderen: blonde d’aquitaines, limousine-koeien en verbeterd roodbont. De dieren krijgen alle tijd om te groeien. De kwaliteit van het vlees gaat boven een zo snel mogelijke slacht. Ieder dier wordt beoordeeld en pas op het optimale moment verwerkt.

Liefde en zorg voor de dieren

Om aan de vraag naar ambachtelijk rundvlees van hoge kwaliteit te voldoen, werkt Van den Heuvel samen met een aantal rundveehouders uit de streek. Boeren uit de Bommelerwaard die net als hij werken met liefde en zorg voor hun dieren en oog voor topkwaliteit.

Kort transport

Als de dieren zijn volgroeid gaan ze kort op transport naar het slachthuis in Kerkdriel, slechts tien kilometer verderop. Na een dag keren de karkassen terug en beent Van den Heuvel de dieren uit om het vlees te laten besterven. Nauwelijks voedselkilometers voor duurzame en diervriendelijke topkwaliteit dus.

Eigen receptuur, pure smaken

Slager Albert heeft niet alleen perfecte delen vlees, maar verwerkt de karkassen deels volgens eigen recept tot kant-en-klare producten zoals biefstuk, hamburgers en . Ook het rundvlees dat in de kroketten en bitterballen van Neder Snack gaat komt bij Albert vandaan. Want in een snack van eigen bodem, hoort natuurlijk het beste rundvlees uit eigen land.

Ambacht en opleiding

Slager Albert groeide op een boerderij op. Zijn vader was veehandelaar en al op jonge leeftijd verkocht Albert rundvleespakketten in de regio. Waren er genoeg klanten, dan liet hij een koe slachten. Later ging Albert naar de slagervakschool en begon hij zijn eigen dorpsslagerij. Inmiddels zit Albert alweer een jaar of tien op zijn huidige plek in Bruchem.

Neem een kijkje op het erf van Albert

Tip van Albert

“Om iets bijzonders te maken van een combinatie van regionale producten is het leuk eens een stoofpotje met Bommelerwaardse runderriblappen en Kleiburg bier op het menu te zetten.” Het recept vind je  hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dan ben je altijd op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de keten. 

Ontvang elke twee maanden inspirerende recepten, achtergrond verhalen van onze voedselmakers en verduurzamingstips in jouw mailbox.
We delen jouw gegevens niet met derden. Afmelden kan altijd snel en eenvoudig. Lees hier meer over in onze privacy verklaring.