Spinaziepannenkoeken met crispy ei en feta

Spinaziepannenkoeken met crispy ei en feta

Spinaziepannenkoeken met crispy ei en feta

Een hartige variatie op American pancakes. Door pannenkoekbeslag te maken met verse spinazie krijgen ze een prachtige groene kleur die echt knalt op het bord. Het brunchgerecht krijgt pit door een hangop van yoghurt van de Klef met knoflook en Pittige Rita sambal van De Groene Schuur. Maak het gerecht af met de nieuwe trend: een crispy fried egg. Simpele, pure ingrediënten die samen een uniek feest van smaak en textuur worden.

Ingrediënten

Voor de pittige hangop

  • 200 ml volle yoghurt
  • ¼ tl pittige rita sambal
  • ¼ tl zout

Voor de ingelegde rode ui

  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 25 ml witte wijnazijn
  • 50 ml kokend water
  • ¼ tl zout
  • ½ el suiker

Voor de pancakes

  • 100 g spinazie
  • 250 ml volle melk
  • 1 flink ei
  • 100 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 el koolzaadolie

Voor de rest

  • 4 eieren
  • 25 ml koolzaadolie
  • ¼ tl pittige rita sambal
  • 1 hand cress
  • 100 g feta

Bereiding

Mise en place

1.Meng de yoghurt met de sambal en het zout en leg in een kaasdoek in een zeef in de koeling boven een kom. Laat minimaal 4 uur uitlekken.

2. Doe de ui in een afsluitbare bak en voeg de witte wijnazijn, kokend water, suiker en zout toe. Sluit de bak en schud goed om te mengen. Laat minimaal 4 uur marineren.

3. Doe de spinazie met de volle melk in de blender en maal tot de spinazie fijn is. Meng de spinaziemelk met het ei, bloem en bakpoeder. Bewaar het beslag tot gebruik in de koeling.

4. Kwast een pan in met een dun laagje koolzaadolie en bak er in batches 12 kleine pancakes in. Vet de pan steeds tussendoor in.

5. Verhit een dikke laag koolzaadolie met de pittige sambal in een andere pan en bak hierin ophoog vuur vier crispy spiegeleieren.

6. Leg op elk bord 3 pancakes en 1 crispy ei, bestrooi met verkruimelde feta en garneer met de cress.

Meer inspiratie

Eggs benedict met ham, asperge en paprika hollandaise

Lamsvlees met raapstelen pesto

Over ons

Samen voor een korte voedselketen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dan ben je altijd op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de keten. 

Ontvang elke twee maanden inspirerende recepten, achtergrond verhalen van onze voedselmakers en verduurzamingstips in jouw mailbox.
We delen jouw gegevens niet met derden. Afmelden kan altijd snel en eenvoudig. Lees hier meer over in onze privacy verklaring.