Rouleau van kip

Rouleau van kip

Rouleau van kip

Een typisch Frans gerecht maar dan met ingrediënten van Nederlandse bodem. Serveer de kip rouleau als hoofdgerecht en vul het aan met groenten en aardappel gerechten.

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet
  • 1 ei
  • 6 plakken gerookte spek
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr peterselie
  • 4 bospenen
  • 4 radijsjes
  • 1 ui
  • 40 gr boter
  • peter en zout
  • zonnebloemolie
  • water

 

Keuken benodigdheden

  • vershoudfolie
  • keukenmachine
  • 1 grote kookpan
  • 1 of 2 koekenpannen

Bereiding

Bereidingswijze

1. Snijd van de kipfilet alle haasjes los en snijd deze vervolgens in stukjes. Maal deze stukjes fijn in een keuken machine. Hak ondertussen de bieslook en peterselie fijn. Voeg het ei, de bieslook, de peterselie en een snufje zout en peper toe aan het mengsel in de keukenmachine. Wacht tot het mengsel een soort farce vormt. Leg de farce vervolgens tussen het vershoudfolie en sla de plat met bijv. een steelpan.

2. Leg 2 banen vershoudfolie op het aanrecht over elkaar heen en leg hier de plakken spek op en daarna de plat geslagen kipfilet op. Rol dit met de folie zo strak mogelijk op en bind het folie dicht zodat het folie met de inhoud lucht en water dicht is.

3. Verwarm een pan water tot ongeveer 85 graden en leg hier de rouleau van kip in voor ongeveer 40 minuten. Meet de kerntempratuur van de rol tot deze 72 graden is.

4. Verhit een pan met zonnebloem olie en haal de rouleau uit het water en uit het folie. Bak de rouleau vervolgens in de pan tot hij aan alle kanten mooi bruin is.

5. Was en schil de bospeen, snijd deze in stukjes van ongeveer 1 cm dik. Was en schil de radijsjes en halveer deze en halveer deze vervolgens nog een keer. Snijd de radijsjes hierna in dezelfde dikte als de bospeen en snipper de ui fijn.

6. Verwarm de boter in een pan en voeg hier de ui aan toe, fruit dit rustig aan en voeg hier vervolgens de bospeen en radijsjes aan toe, voeg hier een beetje water aan toe en stoof dit rustig gaar voeg na smaak zout en peper toe.

7. Serveer in het midden van het bord de bospeen met de radijs en leg hier vervolgens de rouleau van kip op. Als dat geen smullen wordt.

 

Meer inspiratie

Eggs benedict met ham, asperge en paprika hollandaise

Spinaziepannenkoeken met crispy ei en feta

Over ons

Samen voor een korte voedselketen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dan ben je altijd op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de keten. 

Ontvang elke twee maanden inspirerende recepten, achtergrond verhalen van onze voedselmakers en verduurzamingstips in jouw mailbox.
We delen jouw gegevens niet met derden. Afmelden kan altijd snel en eenvoudig. Lees hier meer over in onze privacy verklaring.