Lamsvlees met raapstelen pesto

Lamsvlees met raapstelen pesto

Lamsvlees met raapstelen pesto

De prachtige lamsfilets van Texels lam serveren we met een pittige raapstelenpesto en gepofte gekleurde radijs. Frisse groen-, en roze tinten direct uit de natuur.

Ingrediënten

Voor de raapstelen pesto

  • 1/4 bos raapstelen
  • 1 bos basilicum
  • 100 g walnoten
  • 50 g Remeker Ryp
  • 1 mespunt fijngehakte Adjuma peper (optioneel)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke citroen, geraspt en geperst
  • 100 ml vierge olijfolie

 

Voor de aardappelpuree

  • 600 kruimige aardappelen
  • 25 g roomboter
  • 50 g roomkaas met kruiden
  • zout en peper

 

Voor de rest van het gerecht

  • 400 g gekleurde radijs
  • olijfolie
  • 500 g lamsfilet
  • 25 g roomboter
  • extra basilicum als garnering

Bereiding

Bereidingswijze

  1. Doe voor de pesto alle ingrediënten in een hakmolen en blend tot een gladde pesto. Voeg eventueel extra olie toe om de pesto smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Schil de aardappelen en kook in 20-25 minuten gaar in gezouten water. Giet af maar bewaar een scheut kookvocht. Laat de boter en roomkaas smelten over de hete aardappelen en stamp met het kookvocht tot een smeuïge aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm tot het serveren.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het loof van de radijsjes, halveer en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de radijsjes in 15 minuten zacht. Houd warm tot het serveren.
  4. Laat de lamsfilet op kamertemperatuur komen. Zout goed. Verhit de roomboter in een koekenpan en braad de lamsfilet rondom kort aan. Laat in de oven garen tot een kerntemperatuur van 53°C en laat nog even rusten onder aluminiumfolie. Zout na en breng op smaak met peper.

 

Afmaken

  1. Spatel een cirkel van aardappelpuree op het bord en lepel er de pesto in.
  2. Trancheer de lamsfilet en leg op de pesto. Verdeel de geroosterde radijs rondom.
  3. Maak het bord af met blaadjes basilicum en extra druppels pesto.

 

Meer inspiratie

Eggs benedict met ham, asperge en paprika hollandaise

Spinaziepannenkoeken met crispy ei en feta

Over ons

Samen voor een korte voedselketen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dan ben je altijd op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de keten. 

Ontvang elke twee maanden inspirerende recepten, achtergrond verhalen van onze voedselmakers en verduurzamingstips in jouw mailbox.
We delen jouw gegevens niet met derden. Afmelden kan altijd snel en eenvoudig. Lees hier meer over in onze privacy verklaring.