13 |
Banaan |
Neder Banaan |
De wereldwijde bananenteelt wordt bedreigd door bodemschimmels. Daarom staan de bananenplanten van Neder Banaan in Ede niet in de grond, maar in een substraat. Dat is een speciale ondergrond van kokosvezels. Zo worden de bananenplanten beschermd tegen schimmels en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen overbodig. |
14 |
Bonen |
Lupine |
Lekker Lupine is een inspiratieplatform voor consumenten, telers, chefs en producenten die zich bezighouden met lupine. Lekker Lupine teelt biologische lupine in Ekoboerderij de Lingehof in Randwijk. |
15 |
Peper |
Peper |
De Groene Schuur in Groessen is gespecialiseerd in exclusieve producten van zowel Nederlandse als buitenlandse oorsprong. Alles wordt op een natuurlijke en milieubewuste manier geteeld. In hun kassen kweken ze onder andere Spaanse pepers, chilipeper, lombok, madame-jeannet, adjuma, jalapeño, sivri-peper en dolmar-peper. |
16 |
Chutney |
Chutney |
De Gelderse kwekerij de De Groene Schuur is specialist in het kweken van tropische groenten, oud-Hollandse groenten, pepers en pompoenen. Met hun eigen oogst maken ze diverse chutneys zoals peer-noten, paprika-tomaat en zoete peper.
|
17 |
Olijfolie |
Koolzaadolie |
Het Zuidwoldense Geerts Best van Geert Lindenhols produceert hoogwaardige koolzaadolie. Met meer dan tien jaar ervaring in koolzaadteelt streeft Geert naar duurzaamheid. Een windmolen voorziet zijn oliepers van energie, terwijl zijn trekkers op koolzaadolie rijden. Zijn koolzaadolie is een extra vierge kwaliteitsolie met een nootachtige en milde smaak. Ideaal voor koken, bakken, braden, als dip, saladedressing en marinade. |
18 |
Sambal |
Sambal |
De Gelderse kwekerij De Groene Schuur is specialist in het kweken van tropische groenten, oud-Hollandse groenten, pepers en pompoenen. Met hun eigen oogst maken ze diverse soorten sambal, zoals vlammende Jeanette, pittige Rita en gloeiende Antonia.
|
19 |
Sojasaus |
Sojasaus |
De mannen van Tomasu in Rotterdam hebben sojasaus niet uitgevonden, maar proberen het gewoon op hun eigen manier te doen: van grond tot fles. En omdat smaak tijd nodig heeft, sluiten ze geen compromissen over kwaliteit. Het resultaat is een reeks smaakvolle sojasauzen van Hollandse bodem. |
20 |
Vruchtensap met roodfruit |
Neder Sap |
De sappen van Neder Sap zijn gemaakt van 100% fruit van Nederlandse bodem. Een aantrekkelijk alternatief voor geconcentreerde of diepgevroren sappen. Ze bevatten geen kunstmatige toevoegingen, hebben een langdurige houdbaarheid en stellen klanten in staat om eerlijke, hoogwaardige producten te serveren aan hun gasten, cliënten of patiënten. Bovendien is de productie van de sappen bijna CO2-neutraal, wat bijdraagt aan een duurzamere keuze voor drankjes. |
21 |
Thee |
Kruidenthee |
Het Amsterdamse Wilder Land werkt samen met boeren en smaakmakers om lokale gewassen te verbouwen en te verwerken tot heerlijke producten. Hun missie is om zowel de eindgebruiker als boeren te laten genieten van deze producten, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan natuurherstel en het aantrekken van diverse diersoorten. De kruidenthee is gemaakt van heerlijke kruiden van Nederlandse en Belgische bodem, zoals hennep, paardenbloem, heermoes en goudsbloem. Ook geschikt als ijsthee. |
22 |
Whisky |
Whisky |
De Tok destilleert dranken vanuit een karakteristieke schuur in Barneveld, waar ze stoken met een koperen ketel. Koper zorgt voor optimale smaakoverdracht in het destillaat, met hoogwaardige, smaakvolle producten als resultaat. In 2020 lanceerde De Tok eigen whisky die maar liefst drie jaar gerijpt is in eikenhouten vaten. |
23 |
Gin |
Gin |
De gin van De Tok in Barneveld heeft een uitzonderlijke frisse en zachte smaak met citrustonen van de sinaasappel, mandarijn en citroenschillen. Na maanden testen en proeven is deze gin, met zijn iets zoetige afdronk en niet al te veel kruiden, aan het assortiment toegevoegd. |